INDUSTRI

Begjærte kunden konkurs

Trond Gram
27. jan. 2009 - 08:04

Casting Technologies i Farsund, som blant annet produserer bildeler for BMW og Porsche, har slitt med å skaffe finansiering for videre drift. Bedriften manglet 28 millioner kroner for å klare seg over den verste kneika, men klarte ikke å skaffe hele beløpet.

Mandag ble selskapet begjært konkurs av en av underleverandørene, Einar Øgrey Farsund AS. Ifølge Farsunds Avis skal kravet være på i underkant av 1,5 millioner kroner.

Søkte beskyttelse

Administrerende direktør ved Einar Øgrey Farsund, Arne Marthinsen bekrefter overfor avisen at bedriften har begjært CTF konkurs.

– Som kreditorer har vi blitt holdt løpende orientert, men vi har også fått inntrykk av at eierne bak CTF har forsøkt å vanskeliggjøre inndrivelse ved søke beskyttelse under amerikansk lovgivning, sa Marthinsen til Farsunds Avis.

Han viser til konkursbeskyttelsen for eieren Monomoy, som ifølge Marthinsen vil vanskeliggjøre en ny oppstart med nye eiere.

Ansatte i uvisse

Til Farsunds Avis sier han at han håper utfallet blir at det blir satt i gang ny og langsiktig drift med nye eiere ved fabrikken så fort det lar seg gjøre.

Hovedtillitsvalgt Andreas Albrektsen forteller at de ansatte fortsatt lever i det uvisse. En representant fra eieren, Monomoy, skal være på plass i løpet av kort tid. Allmannamøtet i bedriften ble avvist, og det har ikke blitt avholdt styremøte.

– Det var ingen som kunne informere eller si noe, så det var den enkle grunnen til den avgjørelsen, sier Albrektsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.