BYGG

Bedring for Veidekke

Joachim Seehusen
14. aug. 2008 - 10:09

Solid volumvekst og gode marginer, spesielt innen entreprenørvirksomheten i Norge, var et viktig bidrag til det gode kvartalsresultatet, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Det er tilfredsstillende at vi kan oppnå så gode resultater selv med et tregt boligmarked. Bredden i vår virksomhet og vårt sterke fokus på marginene i det enkelte prosjekt er hovedårsaken, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Øker omsetningVeidekkes omsetning i årets andre kvartal ble 5 581 millioner kroner, som er 16 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

Driftsresultatet ble 266 millioner kroner mot 212 milioner i fjor, og resultat før skatt endte på 285 milioner kroner. Dette er 18 prosent bedre enn for andre kvartal i fjor og det tilsvarer et resultat pr. aksje på 1,50 kroner mot 1,30 kroner i fjor.

Voldsom vekst

Den norske entreprenørvirksomheten hadde i andre kvartal en omsetningsøkning på 32 prosent sammenlignet med fjoråret, og et resultat på hele 204 millioner mot 134 millioner for samme kvartal i 20007.

– En gledelig økning både i volum og inntjening. Økt aktivitet innen næringsbygg, offentlige bygg og infrastrukturprosjekter er hovedårsaken til at entreprenørvirksomheten i Norge har maktet å kompensere for bortfallet av boligbyggingen, sier Venold.

Også i Sverige oppnådde Veidekke vekst, mens det ble et nullresultat i den danske virksomheten Hoffmann AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.