BYGG

Bedring for NCC

OPP: Både ordrereservene og inntjeningen går opp, men omsetningen har falt noe fra i fjor for Peter Gjørup, administrerende direktør for NCC.
OPP: Både ordrereservene og inntjeningen går opp, men omsetningen har falt noe fra i fjor for Peter Gjørup, administrerende direktør for NCC. Bilde: NCC
Joachim Seehusen
19. aug. 2010 - 13:51

Mens selskapet, inkludert datterselskaper, oppnådde et driftsresultat på 68 millioner kroner, mot 59 millioner for første halvår i 2009 falt omsetningen i samme periode fra 1790 millioner kroner til 1590 millioner. Ordrereservene øker derimot fra 2.4 milliarder i fjor til 3.4 milliarder i år.

– Bygg- og anleggsmarkedet har forsiktig begynt å bedre seg. Det er innen anleggsvirksomheten aktiviteten er størst, men det er også visse lysglimt innen bygg, spesielt boliger. For vår del har vi en betydelig større ordrereserve nå enn for ett år siden, og god lønnsomhet i prosjektene våre gir oss et tilfredsstillende driftsresultat, sier adm.dir. Peter Gjørup i NCC Construction AS.

Skoler og vei

Av nye oppdrag i andre kvartal har NCC Construction blant annet fått et stort veiprosjekt i Kristiansand, nye skoler i Verdal og bygging for Diakonhjemmet i Oslo.

Hvis man kun ser på tallene for annet kvartal 2010 var omsetningen i NCC Construction på 814 mot 807 millioner året før, driftsresultatet på 37 millioner mot 22 millioner kroner og ordreinngangen vokste fra 1130 millioner kroner til 883 millioner kroner.

Hele konsernet

Sykefraværet er fortsatt lavt, mens noen arbeidsulykker med fravær siste kvartalet gjorde at H-verdien over de siste 12 månedene økte til 4,9.

Hele NCC-konsernet omsatte for 21 634 millioner svenske kroner, ned fra f26 069 og fikk et driftsresultat på 556 millioner svenske kroner, ned fra 672 millioner i første halvår 2010.

NCC i Norge består av forretningsområdene NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads og NCC Bolig. I 2009 hadde NCC i Norge en omsetning på 4,9 milliarder kroner og rundt 1 800 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.