NETTARKIV

Bedriftsdata til alle

SÅÅ ENKELT:Moderne BI-systemer er så enkle at du bare kan trekke i en spak for å se hvordan resultatet påvirker de andre parametrene som er viktige for bedriften.
SÅÅ ENKELT:Moderne BI-systemer er så enkle at du bare kan trekke i en spak for å se hvordan resultatet påvirker de andre parametrene som er viktige for bedriften. Bilde: orv
22. jan. 2009 - 16:23

Etter oppkjøpet av Business Objects med 6000 ansatte er SAP blitt verdens største leverandør av beslutningsstøttesystemer eller BI for Business Intelligens som det vanligvis kalles. Nå vil de ut med det glade budskap til nye og eksisterende kunder. Ingeniører, operatører og folk i helt andre roller skal nå få gleden av alle dataene bedriften har tilgang til.

– Alle analytikere peker på at det nettopp er i nedgangstider det lønner seg å ta i bruk BI. Nå gjelder det å ta gode beslutninger og identifisere nye mulighete,r og de aller fleste trenger datastøtte for å gjøre det. Husk at det stadig blir færre rutinearbeidere og stadig flere kunnskapsarbeidere i bedriften, og de må få best mulig verktøy, sier Stig Sjursen, salgssjef for Business Objects i SAP.

Sjursen peker på at ERP og BI passer til hverandre som hånd i hanske. ERP tar hånd om transaksjonene og alle prosessene i bedriftene mens BI sørger for at folk får et overblikk over hva som skjer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Fremdeles er det vanlig at 85 prosent av de ansatte ikke bruker BI. Det er forbeholdt de få, men trenden er at alle kunnskapsarbeidere skal få slike verktøy.

– Ennå er det vanlig at folk må gå til IT-avdelingen for å få laget de rapportene de trenger, men verktøyene er på plass for at de skal kunne lage sine egne interaktive verktøy uten spesiell opplæring. Og de kan få dem i en nettleser, i Excel eller på mobilen om de vil, sier Sjursen. ORV

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.