IT

Bedre Windowsmobiler

HJELPER TIL:HTCs nye HD2 er telefonen som virkelig kommer til å sette Windows Mobile 6.5 på kartet. Med 4,3 tommers skjerm (kapasitiv trykkfølsom som tillater multitouch), 1 GHz prosessor og 11 mm tykkelse er den utvilsomt den tøffeste telefonen på markedet.
HJELPER TIL:HTCs nye HD2 er telefonen som virkelig kommer til å sette Windows Mobile 6.5 på kartet. Med 4,3 tommers skjerm (kapasitiv trykkfølsom som tillater multitouch), 1 GHz prosessor og 11 mm tykkelse er den utvilsomt den tøffeste telefonen på markedet. Bilde: orv
6. okt. 2009 - 10:14

Sjokket etter iPhone har ennå ikke lagt seg i mobilbransjen og alle strever med å lage noe like bra eller bedre.

Selv gode gamle Microsoft har skjerpet seg kraftig. Siste omdreining på selskapets operativsystem for mobiltelefoner er Windows Mobile 6.5.

Fingervennlig

Ikke den store endringen i funksjonalitet, men en betydelig forbedring av utseendet, i beste iPhone-ånd. En av forbedringene er å gjøre den fingervennlig.

Den digitale pennen som var så revolusjonerende for ikke mange år siden er nå danket ut av pekefingeren. Med 6.5 skal du kunne gjøre det aller meste med fingeren.

De fleste viktige funksjonene som kontakter, kalender, e-post og nettleser har fått bedre funksjonalitet og ikke minst et vesentlig forbedret utseende.

Men Steve da

Nå har for så vidt Microsoftsjefen selv, Steve Balmer, tatt litt av glansen av den nye oppgraderingen fordi han uttalte for en tid tilbake at det var nå de skulle ha hatt versjon 7.

Det er dette som virkelig skal bli operativsystemgigantens store sprang fremover.

En måte å gjøre seg lekre for folk som bruker telefonen i jobben er sikkerhet. Og sikkerhet er det mye av i oppgraderingen.

Microsoft vil også etablere en tjeneste for å finne en bortkommet telefon. Du kan få telefonen til å ringe uansett om den står på stille.

Den vil også kunne fjernlåses eller fjernslettes om det skulle være nødvendig. I enkelte land vil det også bli mulig å vise hvor på et kart telefonen befinner seg.Butikken

En av lærdommene Apple brakte til torgs var App Store. Det har alle skjønt, og nå kommer også Microsoft på banen.

En av de gode egenskapene med en såkalt Smart Phone er at den kan utvides med programvare. Akkurat som en PC.

Apples butikk var en genistrek og det vil Microsoft at deres Marketplace blir også.

Massevis av programmer

Det pussige er at det finnes titusener av applikasjoner til Windowsmobiler, men de har vært så bortgjemt og vanskelige å få tak i. Marketplace kan få fart på sakene, selv om butikken i første omgang blir forbeholdt programvare til modeller med 6,5.

Senere er det tanken å utvide utvalget til å omfatte modeller med de tidligere versjonene av operativsystemet 6.0 og 6.1.

Microsoft satser også på å gjøre telefonen til en nettskyklient. De nye telefonene vil kunne synkronisere med en ny nettjeneste.

Hver bruker kan ha inntil fem telefoner som synkroniserer på denne måten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.