DOKTORGRADER

Bedre systemer for formgjenkjenning

Carlin har utviklet et bedre system for formgjenfinning som er implementert i et programvare produkt som er under utprøving ved flere av Hydro Aluminiums ekstruderingsverk. Et system for formgjenfinning gjør det mulig å søke i en stor database med tegninger eller bilder for å gjenfinne de tegningene som i form ligner på søkeeksemplaret.

Carlin har satt fokus på systemer hvor man beregner geometriske egenskaper fra data assisterte konstruksjons tegninger og brukte egenskapene som søkekriterium i databasen. Ulike evalueringsmetoder for slike databasesøk er uttestet. Evalueringsmetoder er brukt til å finne optimale sett med søkeegenskaper for en stor database med tegninger av aluminiumsprofiler. På denne måten har han forbedret databasesøkene betydelig, da mange egenskaper viser seg å være irrelevante eller overflødige.

Carlin er født i Annedal, Sverige i 1967 og er siv. ing fra NTH 1991. Han arbeider som seniorforsker ved Sintef Elektronikk & Kybernetikk, Oslo, hvor arbeidet finansiert av Hydro Aluminium og Norges Forskningsråd, ble utført.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.