NYHETSBREV

Bedre skjermer og ergonomi for kontrollrom

Gir bedre oversikt og reduserer utmattelse ved lengre bruk

Honeywell konsoll, Experion Orion
Honeywell konsoll, Experion Orion Bilde: Honeywell
11. nov. 2014 - 07:00

Basert på talløse besøk i kontrollrom verden rundt har Honeywell Process Solutions utviklet en ny konsoll. Den nye konsollen, Experion Orion, bygger på Experion Process Knowledge systemet til Honeywell.

Dagens standarder er urimelige

«Situasjonen i kontrollrom på anlegg i dag kan sammenlignes med å plassere operatører i økonomiklassen under en flytur som varer i 12 timer uten å la dem sove og deretter kreve at de skal ta kritiske avgjørelser som påvirker selskapets produksjon og ansattes sikkerhet,» sier Jason Urso, sjef for teknologiavdelingen ved Honeywell Process Solutions i en pressemelding fra selskapet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les om: Honeywell åpner avdeling i Bergen

Designet av konsollen er basert på observasjoner av atferd i både nye og eldre kontrollrom, dette inkluderer oppstart av prosesser og under perioder med unormal drift. Ifølge Honeywell skal Experion Orion realisere framtidens kontrollrom ved å tilfredsstille de skiftende behovene til stadig mer mobile anleggsoperatører.

Mer fleksibilitet i oppsettet

Konsollen byr på fleksibel oversikt med ultrahøy oppløsning, og detaljerte berøringsskjermer som tillater gode vurderinger av status på prosessene med et enkelt blikk, og dermed bedre og mer informert betjening. Denne fleksibiliteten lar også operatørene skreddersy skjermene og tilpasse dem til kontekstavhengige prosessproblemer, og inkluderer avansert alarmstyring og mulighet for panorering og zoom. Dette gjør operatørene bedre i stand til å reagere på skiftende forhold og til å forhindre situasjoner som kunne føre til uhell og ulykker ved anlegget.

Bortsett fra de faktiske opplysningene som presenteres, reduserer også de forbedrede displayene operatørtretthet fordi de ansatte kan bevege seg friere rundt i kontrollrommet enn tidligere. Brukt sammen med trådløse teknologier, lar systemet også operatørene se de samme displayene på håndholdte enheter i andre deler av anlegget.

Les også: Overvåkingstjenesten går offshore

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.