IKT

Bedre sikkerhet

12. okt. 2001 - 10:16

Norsk/belgiske Sait-Stento skal levere kommunikasjonsutstyr til India og Syria for 26,5 mill. kroner.

Kontrakten med India gjelder en leveranse til det indiske luftfartsverk av et system for radiokommunikasjon som skal brukes for kommunikasjon fra bakke til luft mellom flyledere og fly, skriver Sait-Stento i en pressemelding.

Kontrakten med Syria gjelder leveranse av et kystradiosystem som skal brukes for kommunikasjon mellom sjøredningstjenesten og fartøyer i Middelhavet.

Uavhengig tale- og datakommunikasjon

Leveransen til India omfatter 22 kraftige høyfrekvens-radiosendere (HF) som skal leveres i løpet av de neste åtte månedene. Alle land må i henhold til internasjonale bestemmelser ha opplegg for pålitelig og uavhengig HF tale- og datakommunikasjon mellom flyledelsen og alle fly som flyr over eller lander i det aktuelle land.

Det kommunikasjonssystemet Sait-Stento skal levere til Luftfartsverket i India skal brukes for kommunikasjon mellom flykontrollen og fly som er på vei til eller fra en flyplass.

Utstyret omfatter applikasjoner for høyhastighets forbindelse med nødtjenester, informasjon om flightdata og andre sikkerhetsapplikasjoner. Systemet er et viktig ledd i arbeidet med flysikkerheten.

Leveransene

Sait-Stento skal levere fem par radiosendere på 5 kW og seks par på 2,5 kW som inngår i Sait-StentoS serie med styrke fra 1 kW til 10 kW. Utstyret har en rekke avanserte funksjoner og er bl.a. basert på Sait-Stentos DSP-teknologi (Digital Signal Processing).

Kontrakten har en verdi på 21,7 mill. kroner. Sait-Stento har mange års erfaring på dette område og har bl.a. levert kommunikasjonssystemer til flyplasser i Frankfurt, Paris, Hongkong, Houston og Toronto.

Kystradiosystemet Sait-Stento skal videre levere et kommunikasjonssystem for Syrias to største havnebyer ved Middelhavet, Lattakia og Tartous. Det skal inngå i det globale maritime nød- og sikkerhetssystemet GMDSS.

Dette internasjonale system omfatter helautomatiske HF-, VHF- og satellittsystemer som ivaretar ulike former for kommunikasjon fra nødsignaler til normal kontakt til og fra fartøyer.

Komplett lete- og redningstjeneste

Sait-Stentos kystradiosystem gjør det mulig å sende og motta digitale nødmeldinger, sikkerhetskommunikasjon samt mer rutinepregede meldinger fra fartøyer via de to sjøredningssentrene i Lattakia og Tartous. Myndighetene får dermed et komplett opplegg for lete- og redningstjeneste til sjøs.

Systemet er basert på teknologi for digitalt selektivt anrop (DSC) og DSP-teknologi og muliggjør tale- og datakommunikasjon mellom skip og land. Systemet omfatter også såkalt NAVTEX som er et opplegg for formidling av skriftlige meldinger om værvarsler og andre forhold av betydning for sjøfarten.

Kontrakten omfatter videre leveranse og installasjon av Sait-Stentos VHF/MHF sendere og mottakere, antenner og tilknyttet kontrollutstyr.

Kontrakten har en verdi på 4,8 mill. kroner og utstyret skal leveres og installeres i begynnelsen av 2002.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.