INDUSTRI

Bedre resultat enn ventet for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen – som blant annet produserer våpen – fikk et bedre resultat enn ventet og endte med 1,3 milliarder kroner før skatt i tredje kvartal. 

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen er fornøyd med selskapets resultat i tredje kvartal.
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen er fornøyd med selskapets resultat i tredje kvartal. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
27. okt. 2023 - 08:31

Resultatet stiger med 200 millioner kroner fra tilsvarende kvartal i fjor, og er omtrent 150 millioner bedre enn analytikerne hadde ventet.

– Vi fortsatte veksten og leverte nær 10 milliarder kroner i driftsinntekter og et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner i kvartalet, sier Kongsberg-direktør Geir Håøy.

Omsetningen økte med 29 prosent og endte på 10 milliarder kroner.

Etter at Russland invaderte Ukraina har flere land varslet økte forsvarsbudsjetter. På Oslo Børs har aksjen til Kongsberg Gruppen steget kraftig etter rekordfulle ordrebøker og resultatvekst, skriver E24.

Våpen- og teknologiselskapet melder om god vekst i alle forretningsområder sammenlignet med samme periode i fjor. Ordreinngangen var på 11,3 milliarder kroner og ordrereserven økte til 69,2 milliarder kroner.

Ifølge HHåøy er det en rekordhøy ordrereserve, og han sier at selskapet ser betydelige muligheter fremover som gjør at ordrereserven vil kunne vokse ytterligere.

– Vi har aldri opplevd sterkere etterspørsel etter den totale Kongsberg -porteføljen, sier han.

I forsvarsområdet drives veksten av spesielt missiler og våpenstasjoner, mens den maritime delen hadde økt aktivitet både i nybyggings- og ettermarkedet.

Vy-tog i vintervær på Oslo S.
Les også

Isdannelser gir nytt togkaos

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.