ENERGI

Bedre regelverk

8. juni 2001 - 11:26

Den gjør ni gamle forskrifter overflødige. Etaten opplyser i en pressemelding at den regner med at bortimot 300.000 arbeidstakere jevnlig er i nærkontakt med helsefarlige kjemikalier.

Kjemikalieforskriften stiller strenge krav om at arbeidsgiver og enkeltmannsforetak skal skaffe seg fullstendig oversikt over hvilke kjemikalier som brukes i bedriften, og hvordan disse skal håndteres for at arbeidsmiljøet skal være fullt forsvarlig.

Kjemikalieforskriften gjennomfører et EU-direktiv om arbeid med kjemikalier. Det betyr at Norge får noenlunde lik lovgivning på dette området som andre land i EU/EØS-området.

Arbeidstilsynet har laget en utredning om konsekvensene av å innføre kjemikalieforskriften. Den samfunnsmessige gevinsten ved å forebygge helseskader som skyldes uforsvarlig bruk av kjemikalier i arbeidslivet er anslått til 3, 5 milliarder kroner i året. Dette forutsetter at regelverket blir fulgt. Bedriftenes kostnader for å gjennomføre tiltakene, beløper seg til 228 millioner kroner. (lh)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.