IT

Bedre mobilforhold for Network Norway

PÅ GAMLE TOMTER: Ingvild Myhre har vært på shopping hos sin tidligere arbeidsgiver, Telenor.
PÅ GAMLE TOMTER: Ingvild Myhre har vært på shopping hos sin tidligere arbeidsgiver, Telenor. Bilde: Espen Zachariassen
Trond Heggelund
3. apr. 2008 - 10:59

Dette betyr at Network Norway leier kapasitet i Telenors mobilnett utenfor de områdene der selskapet har bygget eget mobilnett.

- Avtalen innebærer at vi kan gi våre kunder tilgang til mobile bredbåndstjenester og at vi vil benytte Telenors nett der vi selv ikke har dekning, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway.

Kutter ut NetCom

Avtalen innebærer at Network Norway får tilgang til nasjonal roaming i Telenors GSM-nett (såkalt 2G), det mer avanserte UMTS-nettet (3G) og det nye mobile bredbåndsnettet (såkalt HSPA).

I drift fra høsten

Totalt har Network Norway mellom 400.000 og 450.000 mobilkunder i Norge.

Avtalen anslås av Network Norway til å ha en verdi på mellom 650 og 700 millioner kroner for de første tolv månedene. Avtalen vil være i full effekt fra høsten av.

Gull verdt for Telenor

- Vi er meget fornøyd med at Network Norway har valgt å inngå en avtale med Telenor. Vårt mobilnett har både høy kvalitet og god dekning, og vi er overbevist om at det vil være til glede både for selskapet og deres kunder, sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor i Norge.

- Videre er det ikke til å legge skjul på at i kraft av sin størrelse er avtalen også svært positiv for Telenor, sier Kårhus.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.