ARKIVNYHETER

Bedre forhold for trikken i Drammensveien

Både trikketraséen og fortauet på Drammensveien bærer preg av forfall. De som vil rette opp forholdene må søke om prekvalifisering innen 14. desember.
Både trikketraséen og fortauet på Drammensveien bærer preg av forfall. De som vil rette opp forholdene må søke om prekvalifisering innen 14. desember. Bilde: Anders Haakonsen
27. nov. 2009 - 01:48

Prekvalisfiseringen gjelder oppgradering av 900 meter av Drammensveien mellom Solli plass og Tostrup terasse. Her er trikkeskinnene over 30 år gamle og bærer preg av det. Nå skal de skiftes ut. I den forbindelsen blir også kjørebanen og fortauet oppgradert. Oppdraget gjelder arbeid både under og over bakken. Vann- og avløpsledninger på hele strekningen skal skiftes ut.

Byggherre er Kollektivtransportproduksjon AS. I følge banesjef Knut Fjellbu er hensikten med prekvalifiseringen blant annet å redusere tiden det tar å vurdere anbudene. Vurderingen går fortere når man vet at anbyderne har den nødvendige kompetansen.

Systemet som skal benyttes ved sporleggingen heter Strailastic. Dette systemet er basert på at skinnene legges i gummipakning. Det har flere fordeler sammenlignet med løsninger basert på at skinnene støpes fast, blant annet isolerer det mot jording og tar opp bevegelser, slik at det blir mindre vibrasjon. Fjellbu tror også at Strailastic fører til mindre støy, men dette er foreløpig ikke dokumentert. Arbeid er i gang for å verifisere/avkrefte teorien.

Kollektivtransportproduksjon tar sikte på anleggstart rundt 1. mars neste år. Et år senere skal jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.