NYHETER

Bedre forhold for pendlere i Sør-Odal

 Vegvesenet er ikke fornøyd med trafikkforholdene rundt en bussterminal på Korsmo i Sør-Odal. Nå skal det bli bedre. Entreprenører som vil gjennomføre forbedringen, må gi anbud innen 2. desember.

Denne bussterminalen er ikke stort mer enn en åpen flate. Nå skal den bygges om. Anbudsfristen for dem som vi ha den jobben går ut 2. desember. (Foto: Google)
Denne bussterminalen er ikke stort mer enn en åpen flate. Nå skal den bygges om. Anbudsfristen for dem som vi ha den jobben går ut 2. desember. (Foto: Google)
3. nov. 2014 - 08:10

Korsmo ligger ved E16 ikke langt fra tettstedet Skarnes. Her er det mange pendlere som setter fra seg bilen og kjører videre mot Oslo-området med buss, men både bussterminalen og parkeringsplassene har for liten kapasitet.

I dag er terminalen ikke stort mer enn en asfaltert flate som benyttes både til bussoppstilling og parkering av biler. Nå skal den bygges om og organiseres med perronger. Bilene skal vekk fra terminalen. En parkeringsplass like ved skal utvides betydelig.

Mens arbeidet pågår, blir bussene henvist til en midlertidig terminal ved Skarnes videregående skole. Etablering av denne inngår i entreprisen. Det gjør også ombygging av rundkjøringen hvor E16 møter fylkesveg 24. Dessuten skal det etableres en ny rundkjøring i krysset hvor hvor det er avkjøring fra E16 til den permanente bussterminalen. Entreprisen omfatter også arbeid på en vel 400 meter lang gang/sykkelvegstrekning langs E16.

Vegvesenets totale omkostninger i forbindelsen med oppdraget er beregnet til ca. 26 millioner kroner. I tillegg får Sør-Odal utgifter til omlegging av ledninger. Dette arbeidet inngår i entreprisen.

Den som får kontrakten, må gjøre seg ferdig innen 1. juli 2016.

Årsdøgntrafikken gjennom området er på 11-12 000 i dag, men den vil bli vesentlig redusert om noen år når den nye E16 blir ferdig. 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.