NETTARKIV

Bedre enn ventet i ABB

27. feb. 2001 - 10:31

Omsetningen var på 205,7 (218,1) milliarder kroner, ned seks prosent i forhold til i fjor. Driftsresultatet var 51,5 (52,8) milliarder kroner, ned tre prosent. Nettogevinsten var 12,9 (12,2) milliarder kroner, opp seks prosent.

Nytilsatt konsernsjef Jørgen Centerman påpeker at selskapet fortsatt vil prioritere å øke inntjeningen. – Vi endrer selskapet ved å bli kundefokusert. Dette betyr at vi etablerer bransjeorienterte markedskanaler, fremfor produktorienterte kanaler. Slik mener vi å kunne få et større inngrep med kundene. I dag utnytter vi kun åtte prosent av vårt potensial hos våre største kunder. Dermed går vi glipp av mange muligheter, sier Centermann i en kommentar.

ABB har gjennomgått sin struktur og vil heretter konsolidere regnskapene sentralt. Landssjefene er en saga blott. Dette betyr at det ikke lenger vil være mulig å få ut tall for hvert enkelt land. Allikevel opplyser tidligere sjef for ABB Norge, Øyvind Lund, at omsetningen for Norge har gått noe ned. – Dette skyldes ettervirkningene av oljeprisfallet i 1999, og den derpå følgende ordretørken. Det vi kan se nå, er allikevel at olje og gassaktivitetene tar seg opp igjen, og at vi gleder oss over veksten i ordreinngangen, sier Lund.

Olje, gass og petrokjemi i ABB styres fra Norge. Gorm Gundersen leder området i konsernledelsen i Zürich. Dette var det området som hadde den desidert største veksten i ordreinngangen for 2000, på hele 29 prosent. Olje, gass og petrokjemi-virksomheten representerer nå 15 prosent av ABBs samlede aktiviteter.

– Vi skal bli større både i volum og i markedet. Dette skal skje gjennom organisk vekst, men vi vil fortsatt se oss om etter interessante selskaper som kan egne seg for oppkjøp. Da tenker vi spesielt mot å videreutvikle våre undervannsaktiviteter, sier Lund i en kommentar.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.