KLIMA

Bedre enn fryktet for Akerselva

Det ser lovende ut for næringsgrunnlaget i Akerselva etter klorutslippet i vår.
Det ser lovende ut for næringsgrunnlaget i Akerselva etter klorutslippet i vår. Bilde: Scanpix
27. mai 2011 - 07:09

Etter utslippet av 6.000 liter klor fra Oset renseanlegg i mars har Norsk Institutt for Vannforskning undersøkt økosystemet i elva.

Det har resultert i en midlertidig rapport, som skal følges opp med nye undersøkelser i løpet av året.

Mange mygg

Rapporten viser at klorutslippet ikke har påvirket tettheten av bunndyr. Sommergenerasjonene synes i stor grad å komme opp.

Det er høy forekomst av både fjærmygg og steinfluer. Det betyr at næringsgrunnlag for yngelen er god, slår Per Kristiansen, konstituert direktør i Vann- og avløpsetaten, fast.

– Dette er veldig gledelige nyheter. Vi vil fortsette å jobbe med tiltak for å gjøre elva mer robust i framtida, sier Kristiansen.

Setter ut yngel

Etter disse funnene er det bestemt at Oslomarkas Fiskeadministrasjon allerede fredag skal sette ut sjøørretyngel i elva.

En av grunnene til at det er større antall individer enn først antatt kan være den tidlige våren i år. Det kan ha medført at utviklingen har gått raskere og klekking fra egg har skjedd tidligere enn i 2010.

På grunn av kraftig redusert fisketetthet kan redusert beiting av fisk på bunndyr også ha bidratt til høye tetthet, ifølge rapporten.

Les også: Akerselva død i åtte år

Krisejobbing med Akerselva i hele år

Klorutslipp har utradert livet i Akerselva

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.