ARKIVNYHETER

Bedre DAK-arbeidsflyt

- Den nye versjonen AutoCAD 2005 er ledende verktøy innen 2D konstruksjon, sier Lynn Allen fra Autodesk.

På hennes visittkort står det evangelist som tittel. Hun ser for seg at versjon 2006 kommer om om ett år og 2007 et år senere. Lenger frem tør hun ikke spå.

- Sikkert er det at AutoCAD fortsatt i mange år vil være en viktig del av konstruktørenes fremtid. Selv de som også bruker AutoCAD til 3D konstruksjon, har fått bedre muligheter, sier hun.

Den nye versjonen inkluderer en mengde nye funksjoner som forbedrer arbeidsflyten i alle stadier fra fremstilling og organisering av tegninger, til utskrift og publisering. Arbeidsflyten er blitt kraftig forbedret for at folk skal kunne arbeide sammen på store prosjekter. For å oppnå en enkel og kostnadseffektiv måte å dele data med andre på, har Autodesk nå integrert Autodesk Design Web Format (DWF) Viewer i AutoCAD 2005.

- DWF er mye mer effektivt enn PDF og gir mindre filer, hevder Lynn Allen. Også andre DAK-systemer som Microstation og SolidWorks kan lagre filer i dette formatet.

DWF Viewer er gratis og over to millioner har allerede hentet ned programmet via nettet. Alternativt kan også DWF-filene ses og skrives ut med Autodesk DWF Composer, et nytt samarbeidsverktøy som ytterligere forbedrer arbeidsflyten i teamet. Med dette kan den som vil se på skjermtegningen også gjøre markeringer som automatisk integreres inn i fila.

AutoCAD 2005 er plattform for mange av Autodesks øvrige produkter som nå også kommer i nye versjoner. Disse er: AutoCAD LT, Architectural Desktop, Building Systems, Mechanical, Autodesk Map og Autodesk Land Desktop. Alle med betegnelsen 2005 til slutt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.