Bedre bildebehandling

Omron er ute med vision-sensoren FQ2.

Bedre bildebehandling
Mangfoldig maskinsyn med inntil 1,3 millioner piksler som dekker form-søk, fargedeteksjon, optisk karaktergjenkjennelse (OCR), kodelesing og verifisering. Bilde: Omron

Den kombinerer kamera, objektiv og belysning i en enkel kompakt enhet, komplett med mulighet for bildebehandling.

 

Nyheten støtter alle selskapets inspeksjonsalgoritmer, inkludert form-søk, fargedeteksjon, OCR (optisk karaktergjenkjennelse), kodelesing og verifisering.

 

Algoritmen for fordeteksjon stiller med høy hastighet, pålitelig deteksjon av posisjon og 360 graders vinkel, selv om objektene er overlappende. I tillegg kan algoritmen detektere inntil 32 objekter i det samme bildet, noe som muliggjør inspeksjon i høy hastighet og med grupper av elementer.

 

Karaktergjenkjennelsen skal klare til en stabil gjenkjennelse og verifisering på gjenstander som er slitt eller ødelagte.

 

FQ2 kan gjøre opptil 32 målinger på samme tid og sjekke 5000 objekter per minutt. Sensoren kan også måle rotasjonsvinkler og annen posisjonell informasjon, og kan dermed også brukes til lokalisering.

 

Sensorer med integrert linse er tilgjengelig for avstander inntil 1 meter for objektstørrelser fra 7 til 300mm, mens vidvinkelversjoner har et bredt synsfelt når sensoren er montert i nærheten. I tillegg er sensorene tilgjengelige med C-mount linser for deteksjon over 1 meter.

 

Det er sensorer med opptil 1,3 millioner bildepunkter.

 

 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.