IKT

Bedre 2D verktøy

- Gjennom bruk av enkel dra- og slipp-teknikk kan en bruker generere 2D-tegninger av en sammenstilling på 10.000 deler på rundt ti sekunder, hevder produktsjef Fielder Hiss i SolidWorks Corporation om den nye versjonen av programmet for mekanisk konstruksjon.

Hele 95 prosent av funksjonaliteten kommer som resultat av brukerønsker. Brukerne har fått tilsendt en ønskeliste hvor de skulle liste opp ti av sine ønskemål. Med over 250 forbedringer skal dette være den kraftigste oppgradering siden starten i 1993.

Sveis

Konstruksjonsprogrammet inneholder også nye avanserte funksjoner som er utviklet spesielt for maskinkonstruktører, mål-, verktøy- og formprodusenter og for konstruktører av konsumentprodukter. Dette inkluderer blant annet et sveisemiljø som simulerer hvordan konstruktører virkelig arbeider.

Brukeren kan lage sveisedetaljer fra et oppsett av rør, bjelker, profiler og vinkeljern uten å konfigurere hver sveisekonstruksjon fra begynnelsen. Det finnes funksjoner for automatisert fremstilling av sveisefuger for utfyllinger, hjørnestøtte, endekapsler og kapplister.

Støp

Analyseverktøyet CosmosXpress er integrert i konstruksjonsprogrammet. Med dette analyseverktøyet kan komponenter testes raskt og enkelt.

For konstruktører av støpeformer finnes en ny kommando som automatiserer konstruksjonen av de to hovedformdelene. Brukeren spesifiserer størrelsen på formverktøyet og SolidWorks gjør resten. Underkutt-analysen sparer konstruktørene tid og penger gjennom å automatisk detektere eventuelle problemer i formen lenge før produksjonen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.