MOBIL

Beats kjøper Spotify-konkurrent

Hodesettprodusenten plukker opp musikktjeneste. Kan gi Spotify konkurranse.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. juli 2012 - 11:24

Om du ikke bor i USA er det gode muligheter for at du aldri har hørt om MOG. Dette er kort fortalt en lignende tjenste som Spotify, hvor du kan søke opp og spille av musikk på PC-en din eller på mobilen.

Nå er Beats Electronics i ferd med å kjøpe opp tjenesten. Hva dette betyr for deg? En hel del, kan det se ut til.

Musikktjeneste fra HTC?

HTC kjøpte nemlig aksjemajoriteten i Beats Electronics i august i fjor. Det har resultert i at HTCs telefoner har fått Beats-teknologi innebygget. For eksempel har HTC One X fått lydmaskinvare som er utviklet i samarbeid med Beats, og HTC leverer med Beats-hodesett sammen med enkelte modeller.

At Beats kjøper opp MOG betyr dermed at HTC kan få tilgang til denne tjenste, noe som igjen kan bety at fremtidige HTC-telefoner vil leveres med tjeneste forhåndsinstallert. Altså kan det tenkes at du med en fremtidig HTC-telefon får musikk-streaming inkludert.

Få detaljer

Nå spekulerer vi selvsagt fritt, så det kan tenkes at dette slett ikke skjer. Ingen detaljer rundt oppkjøpet er kjent foreløpig. Ifølge GigaOm skal oppkjøpet ha kostet Beats 14 millioner dollar (rundt  83,5 millioner kroner), men det skal angivelig være snakk om enda høyere beløp enn dette.

I et intervju med USA Today sier Beats-sjef Luke Woods at mye av grunnen til at de ønsket å kjøpe MOG var at de tilbød musikken i høy kvalitet. MOG lar brukerne spille musikk i en oppløsning på 320 kbps.

Vi er uansett spente på å se hva oppkjøpet betyr for HTCs kommende telefoner.

Kilder: USA Today, TechCrunchGigaOm

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.