Bayerngas kjøper norske lisenser

Bayerngas Norge er nå 10 prosent eier av Volve-feltet. Produksjonen kom i gang med den oppjekkbare plattformen Mærsk Inspirer i februar i år. (Bilde: Mona Strande)
Konsolideringen på norsk sokkel vil fortsette og det vil bli færre, men sterkere olje- og gassselskap i Norge. Vi er overbevist om at Bayerngas Norge vil bli ett av de selskapene, sier administrerende direktør i PA Resources, Ulrik Jansson, i en pressemelding. (Bilde: Håkan Flank)

Tyskerne sikrer seg stadig med mer norske ressurser.

For noen uker siden ble Revus kjøpt opp av det tyske selskapet Wintershall.

Les:

Milliardsum

Nå kjøper Bayerngas Norge alle norske lisenser fra det svenske selskapet PA Resources for 1,5 milliarder kroner.

–Dette kjøpet vil styrke vår posisjon på norsk sokkel betydelig. Gjennom oppkjøpet vil Bayerngas Norge ha egen produksjon i Norge gjennom overtakelsen av PA Resources sin 10 prosent eierandel i Volve-feltet. Det er også fremtidige muligheter i Oselvar-funnet (30 prosent eierandel) og i Draupne-funnet (15 prosent eierandel), opplyser Bayerngas i en melding.

Få og betydningsfulle

–Konsolideringen på norsk sokkel vil fortsette og det vil bli færre, men sterkere olje- og gassselskap i Norge. Vi er overbevist om at Bayerngas Norge vil bli ett av de selskapene, sier administrerende direktør i PA Resources, Ulrik Jansson, i en pressemelding.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå