ASFALT

Bauma-lansering: Nye små asfaltutleggere som kjøres enten på strøm eller diesel

Når Bauma åpner dørene om to uker, er fire små asfaltutleggere fra Vögele blant de store nyhetene på messa.

Miniutleggerne lanseres som fire modeller i to størrelser, men deiel og elektrisk drift.
Miniutleggerne lanseres som fire modeller i to størrelser, men deiel og elektrisk drift.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. okt. 2022 - 14:07

Vögele forteller at de vil presentere fire nye mini asfaltutleggere på den store maskinmessen i München, maskiner som er utviklet for å asfaltere bredder fra 0,25 til 1,80 meter. Både utleggeren på hjul og belteutleggeren vil være tilgjengelig med valgfrie diesel- eller batteri-elektriske drivsystemer.  Maskinene representerer nye modellstørrelser i den nedre delen av Vögeles brede utvalg av asfaltutleggere.

– Etterspørselen etter fleksible og bærekraftige løsninger på små byggeplasser er stor for tiden, og vår oppfatning er at den vil fortsette å øke. Våre nye miniutleggere vil gjøre det mulig for kundene å utføre små asfalteringsjobber raskt, kostnadseffektivt, bærekraftig og derfor lønnsomt, forklarte Marcio Cavalcanti Happle, leder for salg, lokal markedsføring og produkt-/kundestøtte hos Vögele.

Bredt spekter av applikasjoner

Kompakte dimensjoner og variable utleggsbredder gjør de utleggere godt egnet for bruk i små prosjekter som for eksempel bygging av sykkel- og gangveier, asfaltering mellom jernbanespor samt reparasjonsarbeid på små byområder, som ofte er preget av sine trange arbeidsplasser.

Standard arbeidsbredde for avrettingsmasse er 0,80 meter, som med hydraulisk breddeutvidelse kan økes til 1,35 meter. Minste belegningsbredde kan reduseres ned til 0,25 m, eller bredden kan bygges opp til maks 1,80 meter ved bruk av påboltede forlengere.

Dimensjonen på disse maskinene er på beskjedne 2 670 x 870 x 1 585 mm og med lav vekt på mellom 1 000 og 1 500 kg (avhengig av modell) gir dette enkel transport mellom utleggerstedene.

En smal svingradius gjør utleggerne, som enten leveres med fire hjul eller belter, ekstremt smidige.

De batterielektriske drivsystemene som brukes i MINI 500e og MINI 502e gjør dem ideelle for lokal utslippsfri asfaltbelegging. 

Salgsstart i Europa

Den europeiske lanseringen av de dieseldrevne modellene er planlagt i første halvdel av 2023 og lanseringen av E-Power-maskinene vil følge like etter.

Den nye Vögele MINI-serien er utviklet og vil bli produsert for Vögele av C. M. S.r.l., et italiensk selskap med mer enn 40 års produksjonserfaring med asfaltutstyr. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.