ENERGI

Bauge-feltet er satt i produksjon

Inneholder 50 millioner fat olje. 

Her blir brønnrammen til Bauge-feltet hentet av Ocean Installer hos Randaberg Industries. Havbunnsfeltet er nå satt i produksjon.
Her blir brønnrammen til Bauge-feltet hentet av Ocean Installer hos Randaberg Industries. Havbunnsfeltet er nå satt i produksjon. Foto: Ørjan Richardsen, Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
17. apr. 2023 - 08:20

Equinor melder at produksjonen fra Bauge-feltet startet 8. april. Det er et havbunnsfelt i Norskehavet, som er knyttet opp til den nylig oppgraderte Njord-plattformen.

Bauge inneholder omkring 50 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, hovedsakelig olje.

Utbyggingen har en prislapp på 4,6 milliarder kroner, og skal være levert innenfor det opprinnelige kostnadsestimatet. 

Skal lete etter mer olje i området

Bauge består av to oljeprodusenter i en brønnramme, samt rørledninger og kontrollkabel som knytter brønnene opp til Njord A-plattformen. Rettighetshaverne i Bauge er Equinor (operatør), Wintershall Dea, Vår Energi og Neptune Energy.

Prosjektet har gått i parallell med den omfattende oppgraderingen av Njord A og lagerskipet Njord Bravo.

– Oppgraderingen av Njord gjør at vi kan koble til nye, verdifulle funn som Bauge. Ved å utnytte eksisterende infrastruktur kan vi realisere lønnsomme utbygginger av mindre funn i tråd med selskapets strategi. Vi planlegger ytterligere leteaktivitet i området, sier Grete B. Haaland, områdedirektør for utforskning og produksjon nord, i meldingen.

Vertsfeltet Njord startet produksjonen i 1997. I 2016 ble installasjonene tatt til land for omfattende oppgradering og i desember 2022 startet produksjonen opp igjen.

Nå skal feltet produsere i 20 nye år og ambisjonen er å produsere om lag like mye fra Njord og Hyme som det er produsert fram til i dag, over 250 millioner fat oljeekvivalenter.

Slik så de opprinnelige planene for Wisting-feltet ut. Etter at Equinor tok prosjektet tilbake til tegnebrettet har de vurdert også andre løsninger.
Les også

Wisting-feltet: Har boret ny brønn

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.