ENERGI

Batteriselskapet Morrow må låne mer penger fra eierne

Konsernsjef Lars Christian Bacher i Morrow Batteries har fått et konvertibelt lån på 567 millioner kroner fra fire av de største aksjonærene. Selskapets første fabrikk i Arendal skal stå ferdig i løpet av første kvartal neste år.
Konsernsjef Lars Christian Bacher i Morrow Batteries har fått et konvertibelt lån på 567 millioner kroner fra fire av de største aksjonærene. Selskapets første fabrikk i Arendal skal stå ferdig i løpet av første kvartal neste år. Foto: Terje Pedersen/NTB
13. mai 2023 - 10:36

Morrow Batteries i Arendal låner over en halv milliard kroner fra sine fire største aksjonærer. Gigantfabrikken er planlagt å starte opp til neste år.

Batteriprodusenten bygger den første kommersielle battericellefabrikken i Norge, og den første fabrikken er planlagt å stå klar i løpet av første kvartal neste år.

Nå har Å Energi, Maj Invest, Siemens Financial Services og ABB sagt ja til å gå inn med 567 millioner kroner i et konvertibelt lån, skriver Fædrelandsvennen.

– Det er en illustrasjon på at eierne har tro på selskapet. At vi får penger, og at dette er penger som gir oss styrefart fremover, sier konsernsjef Lars Christian Bacher.

Gigantfabrikken i Arendal vil koste hele 30 milliarder kroner når den er ferdig. Derfor må selskapet gjennom flere runder med innhenting av kapital, også fra eksterne investorer.

Administrerende direktør Lars Christian Bacher i Morrow Batteries viser frem Morrows battericeller.
Les også

Snart oppstart for Norges første giga-batterifabrikk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.