MOTOR

Batterisamarbeid for Think

BEDRE: Den nye TH!NK City skal ha doblet rekkevidde og større sikkerhet enn tidligere modeller.
BEDRE: Den nye TH!NK City skal ha doblet rekkevidde og større sikkerhet enn tidligere modeller. Bilde: Think
Stein Jarle Olsen
18. mai 2007 - 13:32

– Dette er en viktig avtale for Think. Med dette samarbeidet får vi muligheten til å jobbe tett sammen med en av USAs mest innovative bilprodusenter, sier administrerende direktør i Think, Jan-Olaf Willums i en pressemelding.

TH!NK City

Tesla skal levere 2700 batteripakker til Think fra desember 2007 og utover i 2008.

Batteriene skal brukes i Thinks nye elbilkonsept TH!NK City, som benytter 3000 enkeltbatterier for sporty akselerasjon og over 180 km rekkevidde. Dette er dobbelt så mye i forhold til rekkevidden til dagens Think-biler.

– Folk har forskjellige behov og forskjellige ønsker. Derfor har vi valgt å inngå et samarbeid med Tesla i tillegg til vår nåværende leverandør av Zebra batterier. Kundene vil få muligheten til velge det batteriet som passer dem best ut i fra deres bruksmønster, sier Willums.

Større trygghet

Tesla er produsent av Tesla Roadster, som er den heftigste el-sportsbilen på markedet. Den klarer 0 - 100 km\t på 4 sekunder og kan kjøre over 320 kilometer før batteriet må lades. Toppfarten skal være på 210 km\t.

TH!NK City skal produseres fra høsten av, og Think skriver i pressemeldingen at ny konstruksjon og nye materialer skal gi enda større trygghet i trafikken.

Prototyper

Samarbeidsavtalen innebærer også at Tesla skal lage prototyper av forskjellige nye batterityper.

– Allerede etter sommeren skal vi få de første testbatteriene og jeg er spent på å prøvekjøre den første "Think powered by Tesla," sier Willums.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.