ARKIVNYHETER

Basthjørnet i Elverum bygges om

Dette krysset blir bygd om til en fire-armet rundkjøring. Jobben må være gjort før Terningen Arena åpner dørene mot slutten av året.
Dette krysset blir bygd om til en fire-armet rundkjøring. Jobben må være gjort før Terningen Arena åpner dørene mot slutten av året. Bilde: Kjell Arne Fridtun, Østlendingen
11. feb. 2010 - 00:04

Det aktuelle krysset er kjent som Basthjørnet og ligger like ved militærleiren Terningmoen. Det er et lysregulert, kanalisert T-kryss som det ikke er noe presserende behov for å bygge om slik situasjonen er i dag. Men den vil snart forandre seg. På et område som tidligere var en del av Terningmoen, er det hektisk byggevirksomhet i gang.

Terningen Arena er navnet på et flerbruksanlegg med et areal på 31 000 kvm. Av dette skal 24 000 kvm tas i bruk før året er omme. Anlegget omfatter blant annet en idrettshall med plass til 2 000 tilskuere, og mange tusen kvadratmeter for utleie. Blant leietagerne er Høskolen i Hedmark, Forsvaret og NAV.

Trafikkøkningen som vil komme når anlegget tas i bruk, skal løses på tradisjonell måte: T-krysset bygges om til en fire-armet rundkjøring. Avkjøringen til Terningen Arena blir den fjerde armen.

Rundkjøringen får en diameter på 50 meter. Den som får kontrakten skal også utvide riksveg 25 til fire felt på en 380 meter lang strekning, legge om 175 meter av riksveg 3 og etablere 1 275 meter gang/sykkelveg og fortau. Oppdraget omfatter også omlegging av kabler og ledninger. De totale omkostningene, som er beregnet til 33 millioner kroner, dekkes ved et spleiselag mellom flere offentlige instanser.

Om oppdraget vil gi de store entreprenørene full tenning, gjenstår å se. De får iallfall to andre vesentlig større entrepriser å konsentrere seg om. 12. mars er anbudsfrist for den største jobben på andre del av Bremangersambandet som er kostnadsberegnet til mellom 300 og 400 millioner kroner. Samme dato er også anbudsfrist for ombygging av krysset mellom E 16 og E 39 i Bergen. IKEA forskutterer 140 millioner for det prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.