ARKIVNYHETER

Bare to vil planlegge rv 23

Krysset på Linnes i bakgrunnen skal bygges om til et to-planskryss. Fire-feltsvegen fortsetter til høyre i bakgrunnen. Vegen i forgrunnen blir en overgangssone fra fire til to felt. Det blir fire felt fram til brua over elva, deretter begynner innsnevringen.
Krysset på Linnes i bakgrunnen skal bygges om til et to-planskryss. Fire-feltsvegen fortsetter til høyre i bakgrunnen. Vegen i forgrunnen blir en overgangssone fra fire til to felt. Det blir fire felt fram til brua over elva, deretter begynner innsnevringen. Bilde: Statens vegvesen

De to er svært uenige om hvor mye jobben er verdt. Hvem de er og hvor mye de forlanger, blir ikke offentliggjort ennå fordi de konkurrerer på mer enn pris.

Ved vurdering av anbudene blir teller pris 30 %, beskrivelse av gjennomføringen 30 % og kompetanse 40 %.

Planansvarlig Anne Tønder i Statens vegvesen hadde håpet på større interesse for oppdraget, men hun var forberedt på resultatet. - Vi har fått tilbakemeldinger fra konsulenter om at de har så mye å gjøre at de ikke har kapasitet til å påta seg mer, sier hun.

Strekningen som skal planlegges er 4,8 km lang og går mellom Dagslett i Røyken kommune og Gihusveien i Lier kommune. Mellom Dagslett og Linnes i Lier blir det fire felt. Denne strekningen er 3,7 km lang. På de siste 1,1 kilometrene blir det ikke fire felt i denne omgangen. I stedet blir det en overgangssone mellom fire og to felt.

Ca. 2,2 km av vegen mellom Dagslett og Linnes skal gå i tunnel. På denne strekningen inngår det også to planskilte kryss og en ca. 220 meter lang bru.

Vegvesenet håper at reguleringsplanen er vedtatt sommeren 2013.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.