OLJE OG GASS

– Bare propaganda fra oljemotstanderne

Truls Tunmo
5. nov. 2010 - 13:17

Miljøvernminister Erik Solheim, Klima- og forurensingsdirektoratet og miljøbevegelsen fraråder oljeboring utenfor Lofoten på det sterkeste.

Men ingen av dem protesterer mot Statoils boreaktivitet på Norne.

Dette på tross av at miljørisikoanalyser viser at oljeutslipp fra Norne kan gi minst like store miljøskader som boring utenfor Lofoten.

Les saken: Norne: Akseptabel risiko<br/> Lofoten: Katastrofe

Større utslipsfare

Et utslipp fra Norne-feltet vil sannsynligvis spre seg utover et større område enn et tilsvarende utslipp i Nordland VI. Dette skyldes at Norne-oljen er svært bestandig og har lang levetid på havet.

Aarebrot reagerer på at opplysningene ikke kommer frem i debatten om Lofoten og Vesterålen.

– Det er bare tull at Lofoten blir fremstilt som mye farligere for oljeboring i forhold til for eksempel Norne-feltet eller andre steder. Dette dreier seg om politisk propaganda med feilinformasjon. Politikerne og miljøbevegelsen har trukket sine konklusjoner, og da blåser de i de reelle premissene, sier Aarebrot til Teknisk Ukeblad.Overser fakta

Han mener ikke at konklusjonene deres er tuftet på for liten forståelse for oljeboringsanalysene som er utarbeidet.

– Jeg tror politikerne forstår analysene som er gjort, men de er på jakt etter motargumenter. De har bestemt seg for hvor oljeboringen gir størst konsekvenser, og de er helt uinteresserte i argumenter som bekrefter det motsatte, sier Aarebrot.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.