NYHETER

Bare NCC vil bygge Hålogalandsbrua

NCC  er den eneste entreprenøren som vil utføre betongarbeidet på Hålogalandsbrua. Anbudet på 655,2 millioner kroner er innenfor kostnadsrammen.

NCC vil ha 665,2 millioner kroner for å betongarbeidet på denne brua. Ingen andre vil ha jobben. (Ill.: Statens vegvesen)
NCC vil ha 665,2 millioner kroner for å betongarbeidet på denne brua. Ingen andre vil ha jobben. (Ill.: Statens vegvesen)
15. mai 2013 - 13:10

Prosjektleder Einar Karlsen er forundret over den lave deltakelsen i anbudskonkurransen. - Ut fra de kontaktene vi har hatt med entreprenørene hadde jeg regnet med at det skulle bli to deltakere til. Det kunne godt vært enda flere når man ser på hvor mange som har tatt ut konkurransegrunnlaget. Men jeg er fornøyd med at den ene prisen vi fikk ligger innenfor kostnadsrammen, sier han.

Hålogalandsbrua er en 1 533 meter lang hengebru som skal føre E6 over fjorden Rombaken like nord for Narvik sentrum. Den får et hovedspenn på 1 145 meter. Tårnene vil rage 172 og 175 meter over vannet. Begge blir fundamentert på senkekasser.

Viadukten i sør får en lengde på 250 meter fordelt på fire spenn. I nord blir det en 148 meter lang tre-spenns viadukt. Entreprisen omfatter også bygging av en 135 meter lang betongbru nord for Hålogalandsbrua.

Einar Karlsen regner med byggestart i juli. Foreløpig tar Vegvesenet sikte på at Hålogalandsbrua skal åpnes for trafikk 1. juli 2017.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.