ARKIVNYHETER

Bare lokale vil bygge g/s-veg i Verran

Randbebyggelsen ligger tett langs fylkesveg 720 gjennom Malm, men gående og syklende har ingen steder å gjøre av seg foreløpig. Gang/sykkelvegen kommer til høyre på bildet.
Randbebyggelsen ligger tett langs fylkesveg 720 gjennom Malm, men gående og syklende har ingen steder å gjøre av seg foreløpig. Gang/sykkelvegen kommer til høyre på bildet. Bilde: Statens vegvesen
18. mars 2010 - 01:01

10,584 millioner kroner vil BL Entreprenør ha for jobben. Alle de øvrige anbyderne er fra Nord-Trøndelag. Odd Einar Kne fra Steinkjer har gitt en anbud på 11,178 mill. Det holder til andreplass. På tredjeplass ligger Sælleg Maskin fra Verdal med 11,212 mill.

Den videre rekkefølgen er: Austad maskinstasjon fra Inderøy (12,356 mill.), Farbu og Gausen fra Inderøy (12,505 mill.), Røstad Entreprenør fra Verdal (13,063 mill.) og Rune Bjørnes fra Steinkjer (13,974 mill.). Prisnivået er litt i underkant av det Vegvesenet regnet med.

Det er fylkesveg 720 gjennom tettstedet Malm som skal få en parallell gang/sykkelveg. Ytterpunktene for den aktuelle strekningen heter Brattreitelva og Kirkreit. Her ligger randbebyggelsen tett på begge sider. Hvorfor myke trafikanter ikke er tilgodesett med noen ting på denne strekningen, er ganske uforståelig.

Terrenget er sidebratt, og for å få plass til gang/sykkelvegen må fv 720 flyttes sideveis over en strekning på ca. 400 meter. Den som får kontrakten skal også legge om VA-ledninger og bygge 620 kvm tørrmurer.

Hvis det går slik Vegvesenet regner med, blir det anleggstart rundt 1. mai og avslutning 14 måneder senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.