NYHETER

Bare Fjord1 har gitt anbud

Fjord1 driver to av de tre mest trafikkerte fergesambandene i Norge, og kommer trolig til å fortsette med det noen år til. Ingen andre meldte sin interesse for å overta da konsesjonen for 2017 og 2018 ble utlyst.

"Bergensfjord" slipper bilene av på fergeleiet i Sandvikvåg. Det vil den temmelig sikkert fortsette å gjøre etter at den nåværende konsesjonen til Fjord1 går ut 31.12.16. (Foto: (Anders Haakonsen)
"Bergensfjord" slipper bilene av på fergeleiet i Sandvikvåg. Det vil den temmelig sikkert fortsette å gjøre etter at den nåværende konsesjonen til Fjord1 går ut 31.12.16. (Foto: (Anders Haakonsen)
1. sep. 2015 - 15:23

De to sambandene er Mortavika-Arsvågen i Rogaland og Sandvikvåg-Halhjem i Hordaland. Begge inngår i E39.

Fjord1 har gitt et anbud på 1,046 milliarder kroner for å drive sambandene de to årene. Prisen gjelder en nettokontrakt. Det vil si at det rederiet som får kontrakten, blir ansvarlig for inntekter og utgifter. Trafikkinntektene tilfaller rederiet.

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Hyppige avganger

Anbudet kan virke høyt sett på bakgrunn av den høye trafikken. Bare fergene mellom Horten og Moss har større trafikk enn disse to sambandene. Noe av forklaringen er lengden på sambandene og kravene Vegvesenet stiller til frekvens.

Mortavika-Arsvågen er 9,2 km langt, Sandvikvåg-Halhjem hele 21,7 km.

Fergene går hyppig. Fra mandag til fredag er det 20 minutter mellom avgangene på Mortavika-Arsvågen det meste av dagen, og en halv time mellom avgangene på Sandvikvåg-Halhjem.

I begge sambandene går fergene så å si hele døgnet. På Mortavika-Arsvågen er det et opphold mellom to avganger på mer enn en time bare én gang i døgnet.

 

21 knop

Alle fergene er gassdrevne og holder en fart på 21 knop.

Sambandet Mortavika-Arsvågen krysser Boknafjorden. Mortavika ligger i Rennesøy kommune, Arsvågen i Bokn. Trafikken tas unna av fergene "Mastrafjord", "Stavangerfjord" og "Boknafjord".

Fergene mellom Sandvikvåg og Halhjem følger sundet Langenuen på over halvparten av overfarten, men krysser også Bjørnafjorden. Sandvikvåg ligger Fitjar kommune, Halhjem i Os. Sambandet blir trafikkert av "Bergensfjord", "Fanafjord" og Raunefjord".

"Boknaafjord" har en kapasitet på 240 PBE. De øvrige fem har plass til 212 PBE. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.