NYHETER

Bare ett anbud på Kvammapakken

GBS Entreprenør fra Kvam i Hardanger kan se fram til en sikker hjemmeseier. Ingen andre ga pris på en jobb som skal utføres mindre en to kilometer fra entreprenørens hovedkontor. Anbudet er på 36,17 millioner kroner.

Utvidelsen av fylkesveg 7 skal skje mot skjæringen til høyre. 18 000 kbm skal tas ut på knapt 700 meter for  gi plass til utvidelse av fylkesvegen og en ny parallell kommunal veg. (Foto: Google)
Utvidelsen av fylkesveg 7 skal skje mot skjæringen til høyre. 18 000 kbm skal tas ut på knapt 700 meter for  gi plass til utvidelse av fylkesvegen og en ny parallell kommunal veg. (Foto: Google)
1. feb. 2013 - 14:52

Oppdraget er et av 9 delprosjekter i Kvammapakken. Det meste av arbeidet skal utføres på en knapt 700 meter lang strekning på fylkesveg 7 mellom Norheimsund og Øystese. Norheimsund er kommunesenter i Kvam, Øystese er stedet hvor GBS Entreprenør holder til.

Prosjektlederen for Kvammapakken, Rolf Harkestad i Statens vegvesen er ikke så overrasket over den lave deltagelsen:

- Det pleier ikke å være mange anbydere på oppdrag i Hardanger. Denne gangen kom det fire entreprenører på anbudsbefaringen. Senere har noen av dem fortalt oss at de har nok å gjøre fordi de har fått andre oppdrag.

- Kan det være grunn til å avlyse anbudskonkurransen på grunn av liten konkurranse?

- Nei, den prisen vi fikk er ikke langt fra overslaget. Hvis det ikke er feil i anbudet, er det ingen grunn til lyse ut jobben på nytt, sier Harkestad.

Strekningen som skal utbedres går mellom Nes og Skipadalen. Her går fylkesveg 7 gjennom sidebratt terreng. Utvidelsen skal skje mot fjellet. Ikke mindre enn 18 000 kbm skal sprenges ut på de knapt 700 metrene. Utvidelsen blir så stor at det blir plass til en kommunal veg langs 500 meter av strekningen.

Anlegg av den kommunale vegen inngår i entreprisen. Det gjør også legging av kabler og trekkerør for strøm, tele og fiber og nye ledninger for vann og avløp.

I entreprisen inngår også plastring av en sjøfylling som ble etablert med masser fra Børvenestunnelen på fylkesveg 7 mellom Norheimsund og Øystese. Den ble åpnet i 2011. Fyllingen skal brukes til boligformål.

Vegarbeidet må være ferdig til jul. For plastringen er fristen for ferdigstillelse 1. april neste år.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.