NYHETER

Bare ett anbud på g/s-veg i Aust-Agder

E. Gauslå & Sønner fra Arendal er den eneste entreprenøren som vil anlegge gang/sykkelveg langs E18 i Aust-Agder. 40,9 millioner kroner er anbudet på. Det er en del høyere enn Vegvesenets overslag. 

Her skal E18 sideforskyves. Før det kan skje må den store skjæringen til venstre utvides kraftig. Når alt er ferdig, vil gang/sykkelvegen ligge der feltet nærmest skjæringen ligger nå. (Foto: Google)
Her skal E18 sideforskyves. Før det kan skje må den store skjæringen til venstre utvides kraftig. Når alt er ferdig, vil gang/sykkelvegen ligge der feltet nærmest skjæringen ligger nå. (Foto: Google)
18. apr. 2013 - 18:04

Ytterligere tre entreprenører ba om konkurransegrunnlaget uten at det resulterte i noen anbud.

Den aktuelle strekningen går mellom Bjørknes i Tvedestrand kommune og Lillevåje i Arendal kommune. Når jobben er fullført, blir det sammenhengende gang/sykkelveg langs E18 mellom sentrum i de to byene.

Det aller meste av strekningen ligger i Arendal kommune. Mellom ytterpunktene er det 3,1 km. På grunn av usikkerhet om finansieringen er jobben delt opp i to deler. Hoveddelen omfatter 2,25 km, Byggherren har opsjon på de siste 850 metrene.

Gang/sykkelvegen blir tre meter bred. Den blir skilt fra kjørebanen med en 25 cm bred rabatt. Dårlige grunnforhold er årsaken til at kilometerprisen ligger godt over 10 millioner kroner. Langs deler av traséen er det kvikkleire. For å unngå ras blir E18 sideforskjøvet to steder. Høye skjæringer blir utvidet for å gi plass til  vegen. På grunn av trafikken og de dårlige grunnforholdene blir det restriksjoner på sprengingen.

Prosjekteringen er utført av Asplan Viak. Jobben må fullføres i juni neste år.

Årsaken til at det blir lagt gang/sykkelveg langs E18, er at vegen skal degraderes. Anleggsområdet ligger mellom Rømyr og Stølen. Dette er den eldste strekningen på E18 mellom Sandvika i Bærum og Kristiansand. Den skal etter hvert få avløsning av en helt ny veg som vil bli stengt for gående og syklende.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.