PRODUKTNYHETER

Bare et klikk

24. apr. 2001 - 07:43

Et nytt låsesystem med full kontroll over nøklene kombinerer det beste innen mekaniske og elektroniske løsninger. TrioVing Cliq-systemet kan benyttes i store bygningskomplekser, privathus og hengelåser og kan tilpasses nye bygningskrav. Miniatyrisering av elektriske komponenter og avansert programmeringsteknikk har gjort dette mulig.

Systemet trenger ikke kabling og skal ikke kobles til noe nettverk. Det kan kombineres med eller erstatte eksisterende mekaniske twinsylindre, også hengelåser. Sylindermålene er identiske med de eksisterende. Den nye sylinderen kan skrus direkte inn i låsen og bruken krever bare nøkkel, ingen kort. Cliq-systemet kan også benyttes på medisinskap, garderober, safer og til andre verdisaker.

Alternativ

Dette kan være et alternativ for arkitekter i stedet for å legge opp til kompliserte sikkerhetssystemer med kabler, koblingsbokser og strømforsyning. Sylinderen har en liten 4 x 16 mm elektromotor med et eget sperreelement i sylinderen, og i nøkkelen er det et batteri som normalt varer i to år. Forsikringsselskapenes FG-godkjente løsninger kan også inkludere denne nyutviklingen, opplyser TrioVing, som er en del av Assa Abloy gruppen.

Systemet gjør det enkelt å lage forskjellige adgangssoner for de forskjellige brukergruppene innen industri, forskning og i kontorbygg. Det er også lett å gjøre endringer på disse gruppene i ettertid. Hemmeligheten ligger i å omprogrammere de elektroniske kodene. Reservenøkler med ferdige mekaniske koder kan forhåndsproduseres. Ved behov gis de raskt individuelle, elektroniske koder. Når nøkler stjeles eller mistes, slettes adgangsrettigheten for denne nøkkelen.

Adgangssoner

Skoler som ofte er i bruk på kveldstid, krever et sikkerhetsopplegg som tilfredsstiller en lang rekke aktiviteter. Industribygg trenger ulike adgangssoner for de ansatte, for renholdspersonell, servicefirma og leverandører. I boligblokker med ulik adgang til fellesrom, hybler, boder og garasjer kodes dette lett inn i hver enkelt leilighetsnøkkel.

I dette nye systemet blir all informasjon kryptert. Nøkkel og sylinder kommuniserer med hverandre, og bare autoriserte nøkler aksepteres av sylinderen. Kombinasjonsmulighetene er enorme, 1019.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.