IT

Bare Apple og Samsung tjener penger

Tøffe tider for konkurrentene i smartmobilmarkedet.

SUKSESS: Samsung-medarbeidere står her klare til å briefe presse og andre inviterte under lanseringen av deres nye flaggskip-telefon Samsung Galaxy S4.  Telefonen har hjulpet dem å spise inn noe av Apples forsprang. FOTO: REUTERS
SUKSESS: Samsung-medarbeidere står her klare til å briefe presse og andre inviterte under lanseringen av deres nye flaggskip-telefon Samsung Galaxy S4. Telefonen har hjulpet dem å spise inn noe av Apples forsprang. FOTO: REUTERS Bilde: ADREES LATIF
8. mai 2013 - 11:32

De to smarttelefongigantene har ikke hundre prosent av markedet, men til sammen raker de til seg nær 100 prosent av all fortjenesten i årets første kvartal.

Det viser forskning fra Canaccord Genuity.

Les også: Intel vil inn i mobiler og nettbrett

Samsung vinner

Apple har tapt markedsandeler til Samsung og andre, men likevel står selskapet for 57 prosent av all fortjeneste som det totale salget av smarttelefoner skaper. Samsung tar resten med 43 prosent.

Det kan høres ut som gode nyheter for Apple, men tallene representerer faktisk et fall fra 74 prosent for et år siden, mens Samsung har økt fra 23 prosent.

Dessverre betyr tallene fra første kvartal at det ikke blir noe igjen Sony, HTC, Nokia, BlackBerry. LG karrer til seg en skarve prosent, men det oppveies av at Motorola har et tilsvarende stort tap.

Vil Apple overraske?

I følge Canaccord Genuity tyder trenden på at Samsung kommer til å gå forbi Apple og bli den store profittvinneren i smartmobilmarkedet.

Men Apple har overasket før og vi får se hva de trekker ut av ermet i løpet av året. De unner neppe koreanerne mer kake om de kan gjøre noe med det.

Spiser hele kaka: Tallene fra Canaccord Genuity er ikke hyggelig lesning for smartmobilprodusenter som ikke heter Apple eller Samsung
Men Apple har overasket før og vi får se hva de trekker ut av ermet i løpet av året. De unner neppe koreanerne mer kake om de kan gjøre noe med det.Spiser hele kaka: Tallene fra Canaccord Genuity er ikke hyggelig lesning for smartmobilprodusenter som ikke heter Apple eller Samsung. Canaccord Genuity

Les også:

8 solide trådløse høyttalere

Nytt superbatteri kan lades på sekunder

Snart slipper du å lagre TV-programmer på egen opptaksboks  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.