IT

– BankID er trygt

Det forsikrer BankID.

BankID er trygt, i alle fall så lenge du har siste versjon av Java, melder selskapet.
BankID er trygt, i alle fall så lenge du har siste versjon av Java, melder selskapet. Bilde: Håkon Jacobsen
17. jan. 2013 - 08:33

Nettbankene har mange lag av sikkerhet som gjør at de kriminelle ikke lykkes med å komme til pengene våre, sier sjefen for BankID Norge.

Siste Java

For å sikre egen PC best mulig mot å bli infisert, bør kundene ha oppdaterte programmer. Rådet fra sikkerhetsmyndighetene etter at Java kom i oppdatert versjon søndag, er å laste ned siste oppdatering.

– Bankene og vi oppfordrer alle til å ha siste Java-versjon. Da reduserer man risikoen for å få PC-en infisert, sier Odd Erling Håberget, leder i BankID Norge.

Ser på alternativer

PC-brukere må ha installert Java for å benytte BankID, men etter at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefalte å deaktivere Java fra nettleseren i forrige uke, har mange blitt urolige.

– Det er beklagelig at kundene blir usikre. Vi har startet et prosjekt for å se på alternativer til Java-basert løsning. Vi må bruke den tiden vi trenger og forsikre oss om at vi velger en løsning som gir tilstrekkelig sikkerhet og brukervennlighet. Vi har en ID-løsning på høyeste sikkerhetsnivå og det stiller ekstra krav til den teknologien vi baserer oss på, sier Håberget.

– Vi følger nøye med på utviklingen. Slik vi vurderer det nå, mener vi man kan bruke Java i oppdatert versjon med stor grad av trygghet, sier han.

Les også:

Ingen grunn til å ha Java i nettleseren

Har du sikret deg mot Java-hullet?

Slik er dataskurkenes nye metode  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.