IKT

BaneTele til Bredbånds-alliansen

Bilde: Finn Halvorsen
Tore Stensvold
30. mai 2006 - 19:58

Selv skal staten beholde den andre halvparten. Dermed kan det se ut som staten lager en Telenor-kopi - til å konkurrere med Telenor.Næringsminister Odd Eriksen har fått massiv kritikk for å velge den nyopprettede alliansen av energiverk bak Bredbåndsalliansen. Budet deres skal ikke ha fått banksjefer til å sette en dråpe kaffe i halsen en gang.

50-50

- Bredbåndsallianse var det eneste selskapet som ville gå med på at staten eier 50 prosent, forklarer Odd Eriksen.Bredbåndsalliansen er eid av flere energiselskaper. Styret i BaneTele, rådgivere og konkurrentene Ventelo og Hafslund - som begge skal ha lagt inn langt høyere bud - har protestert mot billigsalg til Bredbåndsalliansen.

Industriell

Det avfeide Odd Eriksen under en pressekonferanse tirsdag.

Næringsdepartementet og Eriksen skriver i en pressemelding at avtalen med Bredbåndsalliansen er "en god industriell løsning for Bane Tele. Den innebærer bl. a. at Bredbåndsalliansen og staten hver vil ha en eierandel på 50 prosent i det nye selskapet."

Formelt er ikke avtalen i orden før Stortinget velsigner avgjørelsen fredag.

Bygger ut båndet

Avtalen innebærer at Bredbåndsalliansen vil tilføre BaneTele 625 millioner kroner i kontanter i en rettet emisjon, mot at Bredbåndsalliansen får en eierandel på 50 prosent i det nye selskapet.- Målet er å få en løsning som sikrer både et sterkt offentlig eierskap og rask utbygging av bredbånd over hele landet. Dette partnerskapet gir en god mulighet for å utvikle BaneTele som et landsdekkende og konkurransedyktig bredbåndsselskap, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Fire S-er

Ifølge en pressemelding er det fire forhold som har vært viktig:

  • Sikre et godt økonomisk fundament for BaneTele,
  • Sikre et sterkt statlig eierskap,
  • Samordning av infrastrukturen for bredbånd
  • Sørge for en langsiktig løsning.


Staten og Bredbåndsalliansen ønsker å utvikle BaneTele til en konkurransedyktig leverandør av transporttjenester og andre telekommunikasjonstjenester. Selskapet vil få tilgang til bredbåndsnettet som ligger hos Bredbåndsalliansens eiere. Det skal etableres felles teknologiske plattformer.

Utskifting

Styret i BaneTele gikk mot salget og trakk seg da statsråden ikke bøyde av. Dermed måtte et nyt styre på plass.

Under en ekstraordinær generalforsamling i dag er det valgt nytt styre i selskapet Det nye styret består av: Jan T. Jørgensen (styreleder), Tone Bjørnov og Kjell Ivar Hansen Røsnes.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.