IKT

Båndlegger Sørlandet

VOKSER: Vekst gjennom oppkjøp inngår som en strategisk del av NextGenTels forretningsutvikling, ifølge adm. direktør Olav Stokke.
VOKSER: Vekst gjennom oppkjøp inngår som en strategisk del av NextGenTels forretningsutvikling, ifølge adm. direktør Olav Stokke. Bilde: NextGenTel

Selskapene inngår samtidig langsiktige avtaler om utbygging, salg, leveranse og drift av ADSL-baserte bredbåndsprodukter til så vel bedrifts- som privatmarkedet gjennom Agder Energis selskaper Ella Kommunikasjon og LOS.

Selskapene er også enige om å utrede mulighetene for et ytterligere samarbeid innen nye og beslektede forretningskonsepter som trådløst bredbånd og mobile løsninger i forbindelse med NextGenTels satsning på WiMax.

Som et ledd i avtalen har NextGenTel overtatt en andel av Agder Energis eierpost i innholdsdistributøren iVisjon (IPTV) tilsvarende 18,75 % av selskapet. NextGenTel har i tillegg til dette en opsjon på å overta inntil 34 % av aksjene i Ella Kommunikasjon.10 000 nye ADSL-kunder

Avtalen trår i kraft ved årsskiftet slik at NextGenTel fra årsskiftet vil få ca 10 000 nye ADSL-kunder på Sørllandet. Dette vil kunne bidra til å øke NextGenTels samlede markedsandel i DSL-markedet med i overkant av en prosent.

- Avtalen med Agder Energi styrker NextGenTels posisjon som det klare bredbåndsalternativet i regionen, sier administrerende direktør Olav Stokke i NextGenTel.

- Dette tredje, og hittil største oppkjøpet inneværende år, er nok et bevis på våre fortsatte ambisjoner om å ta aktiv del i den pågående konsolideringsprosessen i bredbåndsbransjen. At vi gjør denne avtalen burde være et klart signal til bransjen om nødvendigheten av fokusering innen kjernevirksomhet, og at bærekraftig vekst innen bredbånd til et stadig voksende massemarked krever volum for å kunne ta ut skalaeffekter, sier Stokke.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.