BYGG

Bambletunnelen åpnet igjen

Bambletunnelen er fredag åpen for trafikk etter at et vogntog kjørte inn i tunnelveggen torsdag. Fem av betongplatene i tunnelveggen ble ødelagt i kollisjonen, og farten er satt ned til 50 kilometer i timen fram til nye plater er på plass.
Bambletunnelen er fredag åpen for trafikk etter at et vogntog kjørte inn i tunnelveggen torsdag. Fem av betongplatene i tunnelveggen ble ødelagt i kollisjonen, og farten er satt ned til 50 kilometer i timen fram til nye plater er på plass. Bilde: VIDAR TELLEFSEN / AKSJON E-18
6. aug. 2010 - 12:31

Bambletunnelen er fredag åpen for trafikk etter at et vogntog kjørte inn i tunnelveggen torsdag. De nærmeste ukene må bilistene likevel belage seg på å holde farten nede.

Lett å demontere

Fem av betongplatene i tunnelveggen ble ødelagt i kollisjonen, men oppryddingen har gått raskere enn ventet.

– Det er ofte vanskelig å vurdere skadene umiddelbart etter ulykken, men heldigvis viste det seg at fjellveggen bak platene var intakt. I tillegg gikk det raskere å få demontert de ødelagte platene. Dermed kunne vi raskt åpne for trafikk i begge retninger igjen, forklarer byggesjef Erling Evju til NTB.

Forventer kø

Riktignok er farten satt ned til 50 kilometer i timen fram til de nye platene er på plass. Dette vil trolig ta et par uker, men Evju er ikke bekymret for trafikkavviklingen i mellomtiden.

– Vi forventer at det kan bli litt kø i helgene, men vi ser ikke for oss noen store vanskeligheter, sier Evju og legger til at det flyter fint forbi ulykkesstedet fredag formiddag.

Han oppfordrer folk til å holde seg til E18, men heller utvise litt tålmodighet om det skulle bli noen forsinkelser. Dersom situasjonen skulle endre seg vil Vegvesenet legge ut informasjon om dette på sine nettsider. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.