Reduserer luftlekkasjer

Balansert ventilasjon er sjelden i balanse. Norsk gründerbedrift har løst problemet med elektronikk og sensorer

Fra Forskningsparken i Oslo har Airtight utviklet en skybasert løsning som reduserer energikostnadene med minst seks prosent

I hvite frakker Per Mange Hleseth, til venstre, og Alf E. Helseth fra Airtight med Øystein Back fra Axxe. Back holder en utgave av måleren som han produserer for Airtight. (Foto: Joachim Seehusen)
Her er et kretskort på vei inn til helautomatisert lodding i en selektiv lodderobot. En tynn tape er lagt på undersiden, med loddetinn. Det hele varmes opp, og trykkes sammen uten å ha vært i nærheten av en loddebolt. Kretskortet på bilder er ikke en del av Airtights produkt. (Foto: Joachim Seehusen)
Siw Gundersen hos Axxe gjennomfører en test og inspeksjon av et av kortene som er laget for Airtight. (Foto: Joachim Seehusen)
Proudksjonsingeniør Kjell Aune hos Axxe monterer en enhet - denne gangen kun til ære TUs lesere. (Foto: Joachim Seehusen)
Kretskortet til Airtight, halveis montert. Kortet håndterer sensorer som måler trykk, fukt og temperatur. Dataene sensorene samler inn er en råvare som leder til styringsignaler som ferdigvare. Styringssingalene leder igjen til reduserte trykkforskjeller og mindre kald luft suges inn. (Foto: Joachim Seehusen)

Fra Forskningsparken i Oslo har Airtight utviklet en skybasert løsning som reduserer energikostnadene med minst seks prosent

Gründerbedriften Airtight i Forskningsparken i Oslo tilbyr en løsning som reduserer luftlekkasjene fra både eldre og nye godt isolerte bygg. Det sparer energi og fyringsutgifter.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå