BYGG

Det startet som et hobbyprosjekt. Nå kutter selskapet utslipp ved å bruke bakterier som bindemiddel i betongen

Danske Novo Holdings har kjøpt seg inn i den amerikanske oppstartbedriften BioMason som bruker bakterieprodusert «lim» i betong i stedet for sement.

– Det er forskjellige måter man kan få naturen til å produsere kalsiumkarbonat på. Men det å bruke bakterier viste seg å være den raskeste og billigste metoden. Og dette er to svært viktige kriterier, forteller Ginger Krieg Dosier, som er arkitektutdannet og grunnlegger av BioMason, som nå har åtte år på baken.
– Det er forskjellige måter man kan få naturen til å produsere kalsiumkarbonat på. Men det å bruke bakterier viste seg å være den raskeste og billigste metoden. Og dette er to svært viktige kriterier, forteller Ginger Krieg Dosier, som er arkitektutdannet og grunnlegger av BioMason, som nå har åtte år på baken. Foto: Biomason/Wikimedia Commons
Av Mie Stage, Ingeniøren.dk
22. jan. 2020 - 12:49

Sementproduksjon er en klimaversting. Den krever en svært CO₂-belastende oppvarmingsprosess med bruk av olje og kull, og det blir produsert enorme mengder til byggeplasser over hele verden. Sementproduksjonen står for opp mot 8 prosent av verdens CO₂-utslipp.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.