IT

Baksaas innrømmer to dødsfall

FORNEBU: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var sterkt i fokus da Telenor torsdag morgen hadde invitert til et pressemøte for å informere om tiltak for å bedre arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh.
FORNEBU: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var sterkt i fokus da Telenor torsdag morgen hadde invitert til et pressemøte for å informere om tiltak for å bedre arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh. Bilde: HEIKO JUNGE
22. mai 2008 - 13:18

Det Norske Veritas har utarbeidet en rapport om forholdene hos de omdiskuterte underleverandørene til Telenors selskap Grameenphone i Bangladesh. Den har også avdekket at to personer, en jente i Bangladesh og en arbeider i Ungarn, er omkommet hos underleverandører for Telenor.

Jenta i Bangladesh jobbet ikke hos underleverandøren, men var tilfeldigvis på stedet. Hun omkom fordi hun kom bort i en strømførende ledning. I Ungarn døde en ansatt som falt ned i en sjakt.

– Jeg forteller dette for å gjøre det klart at dette er saker vi har tatt tak i og behandlet i Telenor-systemet. De er nå sendt til politietterforskning, sa Baksaas på en pressekonferanse hvor han la fram tiltak for å bedre arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksås opplyser at det skal etableres en egen enhet på konsernnivå som skal sikre oppfølging hos underleverandører til Telenors selskaper.

Telenor skal også utvide samarbeidet med Det Norske Veritas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.