DATATELE

Bakkenettet gir gigantregning

KLAR FOR ÅPNING: Mange av senderne til bakkenettet klare for åpning lørdag. Her flys utstyret ii til Jonsknutensenderen. Arkivbilde
KLAR FOR ÅPNING: Mange av senderne til bakkenettet klare for åpning lørdag. Her flys utstyret ii til Jonsknutensenderen. Arkivbilde Bilde: Jørgen Thaule, NTV
28. sep. 2007 - 07:45

Bergen (NTB): Det vil koste Bergen kommune mange millioner kroner å sikre sykehjem og eldresentre TV-signaler til neste år.

Årsaken er omleggingen til digitalt bakkenett.

Store summer

Slettebakken Menighets Eldresenter er først ute og søker kommunen om 250.000 kroner for å dekke investeringskostnadene i forbindelse med omleggingen.

De fleste andre institusjoner har ikke tenkt så langt. Regningen kan fort komme opp i minst 10 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

– Vi vet ikke hvor store utgiftene blir, men når vi ser at det koster 250.000 kroner ved en institusjon, og vet at vi har i underkant av 40 institusjoner til sammen, da er vi nødt til å se nærmere på disse kostnadene, sier seksjonssjef Jan Petter Stoutland i byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen kommune. (©NTB)

Her er digitalkanalene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.