IT

Bakkenettet for trangt for HD

Det vil neppe gå HD-signaler gjennom disse mastene med det aller første.
Det vil neppe gå HD-signaler gjennom disse mastene med det aller første. Bilde: SCANPIX/Hansen, Alf Ove
Leif Hamnes
10. jan. 2008 - 09:08

– Det er riktig at HD-TV vil bli en større utfordring for oss enn for kabel- og parabolselskapene. Bakkenettet har for liten kapasitet, innrømmer RiksTVs kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide overfor Dagens Næringsliv, og legger til:

– Derfor snakker vi heller ikke høyt om HD ut til publikum selv om vi omtaler det på vår hjemmeside.

Krever plass

HD-sendinger kringkastes med større oppløsning enn dagens TV-signaler, og krever dermed større del av sendekapasiteten. Et eventuelt HD-tilbud vil gå ut over antall kanaler i bakkenettet.

Kabel- og parabolselskapene opplever ikke disse begrensningene i tilsvarende grad. Flere av disse aktørene har allerede startet opp HD-sendinger og bruker det aktivt i kampen om kundene.

– Ikke villedende

Søreide mener ikke markedsføringen er villedende, selv om forbrukerne kjøper mottakerbokser med en HD-funksjon de ikke vil få bruk for i overskuelig framtid.

– Det er uansett en fordel for kundene. De slipper å skaffe seg nytt utstyr deg dagen HD kommer, slik både parabol- og kabelkundene må, sier Søreide til DN.

Framtidstro

RiksTV håper og tror teknologien utvikler seg slik at deres kunder kan få glede av HD før markedskonkurransen fra parabol- og kabelaktørene tar overhånd.

– Vi vil aldri bli det alternativet som har flest HD-kanaler. Men utviklingen mot større båndbredde og bedre komprimering vil fortsette. Hvor mye, vet vi ikke. Det eneste vi vet, er at vi vil få større kapasitet enn i dag, sier Søreide.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.