Backe vil vinne milliardmarked

Backe vil vinne milliardmarked
FORNY: Backegruppen satser nå på å markere seg tydeligere i ROT-markedet. Kurt Opseth, til venstre, har ansatt Magnus Hvam for å bygge opp og lede nysatsingen Forny. Bilde: Joachim Seehusen

I Osloregionen alene er ROT-markedet (renovering, oppgradering og tilbygg) for næringsbygg 16 milliarder kroner, inkludert boliger blir det 29 milliarder kroner.

Dette markedet er oppsplittet og har ingen klar markedsleder. Ifølge Kurt Opseth, administrerende direktør i Backe Entreprenør, har de ti største aktørene til sammen 15 prosent markedsandel.

Høye mål

Ledelsen i Backegruppen ser muligheter, og vil markere seg. De har hentet Magnus Hvam fra Skanska og gitt ham oppdraget å få et helt nytt selskap på bena.

– Vi har kalt det Forny. Selskapet skal kun arbeide med ROT og bygge kompetanse. I dag ser vi entreprenører som bygger nytt den ene dagen og så er engasjert i ROT den neste. Vi ser ingen klar markedsleder, den rollen vil vi ta, sier Hvam.

Foreløpig er han eneste ansatte i Forny.

– Innen sommeren må jeg ha de første på plass. Vi skal bruke dette året på å bygge selskapet og gode forberedelser. I 2013 skal vi være klare til de første oppdragene.

Energi og miljø

Kurt Opseth har brukt mye tid på kontakt med mulige kunder før beslutningen ble tatt. Han ser energisparing og miljø som et kommende fokus og vil spisse selskapet inn mot det. Han viser også til beregninger gjort av Arnstadutvalget som viser at det bør spares 8 TWh i eksisterende bygg de neste åtte årene.

– Vi ser at stadig flere eiendomsaktører satser på miljø og energi, Aspelin Ramm, Entra Eiendom, KLP og andre. Vi tror også at stadig flere leietakere vil spørre etter energibruk og miljø, det blir viktigere for merkevarebyggingen til bedrifter. De vil ikke lenger være fornøyd med å ha nymalte lokaler, de må også være energivennlige og miljøriktige. Vi skal etablere et selskap med en klar og tydelig profil, sier Opseth.

Søker ekspertise

– Vi har gått svanger med ideen lenge, men har lett etter rett person, sier Opseth.

Han har også vurdert oppkjøp av eksisterende selskap men har ikke funnet noe som egner seg.

Nå mener han å ha funnet rett person, og Hvam skal ut på markedet for å finne byggingeniører, prosjektledere og baser.

– Vi skal bli markedsledere. Jeg har veldig tro på at vi som totalentreprenør med ekspertise skal finne gode energimessige og miljømessige løsninger for kundene.

Les mer om: