ARKIVNYHETER

Bachelor i beredskap

UTVIKLE KOMPETANSE: Norske Shell vil bidra til at kunnskap og teknikk blir bedre for å få en god beredskap i Nord-Norge.
UTVIKLE KOMPETANSE: Norske Shell vil bidra til at kunnskap og teknikk blir bedre for å få en god beredskap i Nord-Norge. Bilde: Scanpix
Anders J. Steensen
30. aug. 2011 - 08:45

Norske Shell vil bidra i utviklingen av et Bachelor studie i Internasjonal beredskap som primært fokuserer på samfunnssikkerhet, risikoforhold og beredskap i nordområdene, men vil også ha relevans for andre områder. Studiet har et internasjonalt perspektiv og er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Brannskole i Tjeldsund, Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Narvik.

– Shell, som et globalt selskap, deltar aktivt i utviklingen av ny teknologi og kompetanse som skal sikre at ressursene i nordområdene kan utvikles på en sikker og bærekraftig måte. Et Bachelor studie i Internasjonal beredskap, som hovedsaklig vil rettes mot de utfordringer som man vil stå overfor ved operasjoner til havs i arktiske områder, vil være et viktig bidrag for å sikre en god beredskap, sier Rolf Ole Eriksen som er prosjektleder for Norske Shells Nordområde Strategi i en pressemelding.

Proffesorat

Norske Shell vil derfor finansiere et Professorat over 3 år til å lede dette arbeidet og bidra med internasjonale eksperter innen arktisk teknologiutvikling/oljevernberedskap, samt beredskapskompetanse, for å sikre at dette samarbeidsprosjektet best mulig reflekterer de utfordringene som man vil stå overfor ved operasjoner under ekstreme værforhold og kaldt klima.

– Høgskolen i Narvik vil være faglig ansvarlig for studiet og professoratet vil være fundamentalt for å være i stand til å bygge opp forståelse og kompetanse rundt beredskap i regionen. Norske Shells innsats og bidrag ved å finansiere professoratet vil gi arbeidet i dette fagområdet så vel som samarbeidet mellom Høgskolen i Narvik, Norges Brannskole og Høgskolen i Harstad et stort løft, påpeker både rektor Arne Erik Holdø ved Høgskolen i Narvik og prosjektleder Liv Kristin Johnsen ved Norges Brannskole.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.