NETTARKIV

Mange kjemper mot dop

19. mars 2002 - 13:12

doping

Takk for fin reportasje fra Aker Sykehus og dopinglab´en.

I norske media kan det virke som om vi står alene i kampen. Det er ikke riktig. Vi er kanskje på annen- eller tredjeplass.

Antidopingens høvding er italiener, jobber i Torino, er statsadvokat med ansvarsområde miljø og helse (HMS). Han har fylt 60 og heter Raffaele Guariniello. Vi brekker tunga på navnet og det er kanskje grunnen til lav profil i Norge?

De tre siste årene har han gått løs på doping som et sunnhetsfarlig og derved ulovlig middel. Det dreper folk. Razziaen i Giro d´Italia i fjor var hans initiativ. Da ble Nesp oppdaget hos de arme syklister. Det førte også til innsatsen mot Aranesp. Ikke før var medikamentet på markedet i juni 2001 før analysene var i gang og klar kort tid før Salt Lake "lekene". IOC´s testlaboratorium i Sydney startet analysearbeidet og IOC tok beslutningen om å bruke testen et par dager etter åpningen i Salt Lake. "Close race!"

Advokatens arbeid fører til en ny lov i Italia med strafferamme på inntil 6 år for dopingbruk. Da er det altså ikke bare medaljene som ryker.

Erik Brand Olimb

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.