PRODUKTNYHETER

Kaster lys over konstruksjonen

Den nyeste versjonen av Autodesks programvare for tredimensjonal visualisering gir en virkelighetstro presentasjon av hvordan endringer i lys, materialer og overflater påvirker arkitektur og design. Det blir til god hjelp blant annet når lyskilder skal plasseres.

Konstruksjoner kan nå vurderes på forhånd ut fra en fotorealistisk visualisering. Autodesk VIZ 4, heter den nye versjon av den prisbelønte programvaren 3-D Studio VIZ. Den har er en avansert løsning for 3D-modellering, rendering og animasjon og kan integreres med 3D Studio Max.

- VIZ 4 utfyller Autodesks verktøyportefølje og kan foredle alle nivåer av designprosessen, sier Kristian Sneltvedt, som er ansvarlig for Autodesk i Norge. - Modeller kan for eksempel overføres fra Architectural Desktop til VIZ 4 for å simulere hvordan lyssetting og -forhold vil virke før prosjektet endelig bestemmes. Det kan gi betydelige økonomiske besparelser, legger han til.

Lyskilder kan plasseres fritt for å se effekten i virkeligheten. Lysets intensitet kan avgis i fotometriske enheter som for eksempel lumen eller candela, i dataformater som IES (Illuminating Engineering Society) eller i dagslysstandarder. Ved hjelp av Autodesks i-dropteknologi er det dessuten mulig å trekke lamper direkte fra en produsents nettside over i VIZ 4, noe som åpner for helt nye muligheter for eksempel interiørarkitekter og kontorplanleggere.

VIZ 4 inkluderer også en rekke hjelpemidler for å omdanne bygge- og konstruksjonsprosjekter til visuelle multimediepresentasjoner. Det vil gjøre det enklere å se og forstå ideene bak design og det endelige visuelle inntrykket.

VIZ 4 er tett integrert med de andre hovedproduktene fra Autodesk, verdens største leverandør av programvare for design og konstruksjon, som for eksempel Inventor, Architectural Desktop, AutoCAD 2002, Mechanical Desktop og 3D Studio Max. Brukere av disse løsningene kan gå frem og tilbake mellom skissering, avansert modellering, lyssetting og rendering.

(kas)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.