IKT

Høster av internett og DAK

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
7. des. 2001 - 10:31

Autodesk omsatte i tredje kvartal av sitt fiskalår for nesten 20 millioner dollar mer enn i tilsvarende kvartal i fjor. En av hovedårsakene til dette er markedets interesse for kombinasjonen av konstruksjons- og designprogram med direkte integrasjon over Internett, et område hvor Autodesk ligger langt fremme.

Omsetningen i tredje kvartal var på 221,8 millioner dollar, som er mer enn 10 prosent over tilsvarende kvartal i fjor (202,1 millioner USD). Fortjenesten steg med 31 prosent til 21,9 millioner og representerte dermed hele ti prosent av totalomsetningen.

- I alle regioner verden over begynner vi å se effekten av vår satsing på internett, sier Jerry Creson, som leder Autodesk i Norden, Benelux og Baltikum. Designløsningene har direkte nettintegrasjon, og det gir kundene helt nye muligheter til å forbedre sin produktivitet, utnytte gruppesamarbeid over internett og dermed forbedre både tid til marked og inntjeningen.

Blant høydepunktene for Autodesk i tredje kvartal var blant annet at Point A nådde et medlemstall på 90.000. Point A er Autodesks designportal rettet mot arkitekter, arealplanleggere, produksjon, GIS og konstruksjonsvirksomheter, og er bare syv måneder gammel. Det er dermed allerede en integrert del av en rekke virksomheter verden over. Autodesks internett-portaler har også nådd viktige milepæler. Buzzsaw er et globalt samlingssted for byggebransjen og har nå mer enn 20.000 prosjekter under vingene. Redspark fungerer som VSP (Vertical Service Provider) for produksjonsvirksomheter på tvers av en lang rekke bransjer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.