NETTARKIV

Bla om til en ny server

Tradisjonelle servere ser ut som PC-er, eller forvokste utgaver av disse. Det andre alternativet er skap med pizzabokser av varierende tykkelse stablet oppå hverandre.

Compaqs nye Blade servere er basert på det nye "blad"-konseptet der hver server er tynn som et blad og står side om side sammen med sine likemenn i hyller på et skap. I Compaqs nye ProLiant BL10e er det plass til utrolige 280 like blad fordelt på 14 hyller à 20 bladservere. Hver hylle er 3U høy, der 1U er standardmålet 4,45 cm.

Servermodulene er basert på mye av den samme teknologien som sitter i Compaqs minste bærbare maskin med 700 MHz ultra low power Pentium III prosessor og som holder kjølebehovet på et minimum. De kan utstyres med opptil 512 MB minne og en 2,5 tommers ATA disk på 30 GB. Hver modul har to nettverkskort for å kunne kjøre feiltolerant.

Compaq mener denne nye formfaktoren vil gjøre det mye enklere å flytte rundt på ressurser når behovene endrer seg for webserving, brannmurer og andre tjenester. Du kan dytte inn en servermodul uten å forstyrre driften av de andre, vesentlig enklere enn selv dagens rackløsninger. All kabling som trengs er på plass.

Compaq leverer også programvare som automatiserer det meste av driften og installasjon av programvare på serverne.

(orv)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.