MOBIL

Avviser ryktene: – Sony skal ikke slutte med mobil

Toppsjefen forsikrer.

Sonys toppsjef Kazuo «Kaz» Hirai benyttet Mobile World Congress til å understeke at selskapet ikke kvitter seg med Sony Mobile.
Sonys toppsjef Kazuo «Kaz» Hirai benyttet Mobile World Congress til å understeke at selskapet ikke kvitter seg med Sony Mobile. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
2. mars 2015 - 12:39

Barcelona, Mobile World Congress: Sony har gjennomgått store omstruktureringer den siste tiden, og har kvittet seg med Vaio-divisjonen, og gjort audio- og videoavdelingen til et heleid underselskap.

Det har derfor vært spekulert i om Sony først og fremst skulle konsentrere seg om Sony Entertainment, Playstation og kamerakomponenter i tiden som kommer, og at Sony Mobile sto i fare for å ble solgt eller lagt ned.

Mobildivisjonen har tross alt gått med solid underskudd, og vært en hemsko for Sony en stund.

I dag satte Sony-sjef Kazuo Hirai en stopper for ryktene.

Les også: Her lanserer Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

- Mobil er viktig for Sony

- En ting har ikke forandret seg. Mobil forblir en viktig del av Sony-gruppen. Grunnen er ganske enkel: Smartttelefoner, tablets, smartwear og mobile enheter og tjenester er rotfestet i våre daglige liv, sa Hirai.

Hirai forklarte at Sony har teknologien og kreativiteten til å skille seg ut i mobilmarkedet, og at de har planer om å fortsette å utvikle nye produkter for fremtiden.

I et intervju med uSwitch sier Sonys leder for global PR og kommunikasjon, Tim Harrison, kategorisk at Sony Mobile ikke er til salgs.

Det ser altså ut til at ryktene om Sonys snarlige mobil-exit er stoppet for nå.

Test av iPhone 6: Kanskje den beste mobilen du kan kjøpe

- Kan ikke spare deg til suksess

Sony Mobile annonserte senest i februar at de kuttet 1100 stillinger. Det etter at de måneden før kuttet 1000 stillinger i samme avdeling. Målet er å ha redusert antall ansatte til 5000 innen mars neste år.

I november i fjor ansatte Hirai ny leder for mobilavdelingen, Hiroki Totoki.

Totoki sier at Sony utfører de nødvendige handlingene for å lykkes i mobilmarkedet, men bemerket at det er grenser for hvor mye de kan kutte.

- Du ikke kan spare deg til suksess, sa Totoki.

Hiroki Totoki, president & CEO Sony Mobile Communications viser frem den nye Sony Xperia M4 Aqua.
Hiroki Totoki, president & CEO Sony Mobile Communications viser frem den nye Sony Xperia M4 Aqua. Marius Valle
Suksessen skal komme fra å optimalisere smarttelefonbusinessen, og utvikle nye produkter og tjenester, fortsatte Totoki.

Les også: Hjulet gjør sykkelen elektrisk og snakker med telefonen

Ikke ute etter store markedsandeler

Sony har i dag en markedsandel på tre prosent i smarttelefonmarkedet, og er nesten ikke tilstede i de to største markedene, USA og Kina.

Totoki har tidligere sagt at de ikke jager større markedsandel, men høyere fortjeneste, ifølge Reuters.

Sony lanserte mandag morgen to nye produkter, en ny toppmodell i Xperia Z Tablet-serien, og en mid-end smarttelefon med samme design som toppmodellen Xperia Z3.

Les mer fra Mobile World Congress.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.